Autismevriendelijks

Autismeweek 2017

Het is deze week (1 tot en met 8 april) Autismeweek, waarin de Nederlandse Vereniging voor Autisme NVA aandacht vraagt voor de ca. 190.000 mensen met autisme in ons land. De autismeweek is gekoppeld aan de World Autism Awareness Day op 2 april.

Pictogrammen om te downloaden

Om iets autismevriendelijks bij te dragen deze week heb ik onder downloads een groot aantal pictogrammen geplaatst voor ouders en leerkrachten van kinderen met veel structuurbehoefte: kinderen met autisme, ass, adhd, add, hooggevoelige kinderen, temperamentvolle kinderen, hoog- of laagbegaafde kinderen. Of gewoon voor kinderen die in deze drukke, onoverzichtelijke wereld wel wat houvast kunnen gebruiken.

Thuis en op school

De pictogrammen zijn verdeeld over pictogrammen voor op school en voor thuis. De (vrije) schoolpicto’s betreffen dagstructuur, vrij spel in de klas en buitenspelen. De picto’s voor thuis zijn hulpmiddelen om invulling te geven aan vrije tijd, binnen en buiten. Je kunt ze onderling combineren en er je eigen roosters of kieskaarten mee maken. Of inspiratie opdoen voor het spelen binnen en buiten, als je het zelf ook even niet meer kunt verzinnen (en televisiekijken of computeren het enige is wat in je opkomt. Die staan er natuurlijk niet bij.)

Doe er je voordeel mee!

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.