Erasmus-blog (6) – Pokémon Go

In de weken voorafgaand aan de opening van de Erasmus Experience werkte ik met de Vossengroep (plusklas) van basisschool Het Landje aan een Erasmus-blog, waarbij we in de huid kropen van een jonge Erasmus die nadenkt over het leven en de wereld in onze tijd. In deze aflevering een post over Pokémon Go, geschreven door Romaisa.

Hallo,

Tot mijn grote verbazing zag ik vandaag allemaal Pokémon Go Spelers op straat. Eerst wist ik helemaal niet wat Pokémon Go was. Ik kwam een meisje tegen die Pokémon Go speelde. Ik vroeg nieuwsgierig wat het spel inhield. Zij vertelde het en ik luisterde aandachtig naar haar verhaal. Nadat zij was uitgesproken keek ik haar aan en vroeg of ze Chinees sprak, want daar leek het wel op. Ze vertelde: “Ik vang Pokémons in de virtuele wereld en vecht tegen andere Pokémon trainers”. Ook dit begreep ik niet. Daarom vroeg ik aan haar wat de virtuele wereld was en ze zei: “De virtuele wereld is een wereld in een game”. Ik dacht dat er alleen de echte wereld en de hemel bestonden! Haar antwoord hierop was dat er mensen zijn die niet meer zonder de virtuele wereld kunnen.

Ik vraag me af waarom mensen in deze tijd een virtuele wereld nodig hebben, ik kan best zonder. Vroeger konden de meest mensen het woord Pokémon Go niet eens spellen. Ik snap niet waarom mensen verslaafd kunnen worden aan Pokémon Go etc. In mijn jeugd moest je zelf iets verzinnen om je zelf te vermaken en mensen in deze tijd zouden niet eens een week zonder hun telefoon of gamecomputer kunnen. Videogames zijn ook zo gewelddadig. Geweld is in deze tijd niks meer vergeleken met in mijn tijd!

De mensen in deze tijd lijken echt helemaal doorgedraaid. Pokémon, Pokémon en nog eens Pokémon. Ze beginnen zelf op een Pokémon te lijken. En die namen ook: Nidoqueen , Magikarp, Hypno, hoe kom je erop?! Ik zou eens een boek moeten schrijven over die Pokémonfans en dan zou het Lof der Pokémon heten. Steden vol met Pokémonfans, treinen vol, pretparken vol. Dan heette Nederland geen Nederland meer, maar Pokémonland.

Lieve vrienden, in de krant las ik dat iemand is verdronken, omdat hij in een meer viel toen hij Pokémon aan het spelen was. Zoveel ongelukken door Pokémon, echt ongelofelijk! Ik heb mijn buik vol van die Pokémons. Ik ben onder de indruk van de virtuele wereld. Het is leuk, maar raak er niet aan verslaafd. Richt je ook op andere dingen. Denk ook aan de echte wereld en wat je daarin kunt doen en betekenen. Je leeft tenslotte maar één keer. Besteed die ene keer goed en verspil hem niet. Laat je niet verleiden door wat er om je heen gebeurt.

Groetjes, Erasmus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.