Opening Erasmus Experience

Opening Erasmus Experience

Op 28 september werd in Bibliotheek Rotterdam de Erasmus Experience geopend door Koning Willem-Alexander. Met deze interactieve tentoonstelling word je actief aan het denken gezet over jezelf en de wereld aan de hand van het werk van denker en humanist Desiderius Erasmus van Rotterdam. De opening is terug te zien in het EO-programma Blauw Bloed.

In de weken voorafgaand aan de opening werkte ik met de Vossengroep (plusklas) van basisschool Het Landje aan een Erasmus-blog, waarbij we in de huid kropen van een jonge Erasmus die nadenkt over het leven en de wereld in onze tijd, die houdt van spreekwoorden en mooie taal en zijn lezers graag een spiegel voorhoudt. Tijdens de opening van de Erasmus Experience droeg een leerling van Het Landje een van de posts van de Erasmusblog voor. In dit blogbericht en de navolgende lees je de teksten die de leerlingen schreven voor de Erasmus-blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.